L'aiguardent

L'Esperit de Comte

A partir de l'aiguardent es poden produir altres licors com la ratafia, que també està present a la festa. Cada any ens acompanyen representants de festes relacionades amb begudes, com la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners o elaboradors artesanals com Ratafia el Monjo de Centelles.

Qui no falla mai a la cita és la Mostra de Caña do País de Valga, a Pontevedra. Els amics de Galícia ens visiten cada any per compartir experiències i coneixements. El cañeiro, Fermín Rodríguez fa més de cinquanta anys que fa aiguardent. Els dies de la festa, ell i el nostre mestre aiguardenter, Manuel Llombart, s'encarreguen del gran alambí de la destil·leria i expliquen els processos d'aquest ofici.

Les varietats de destil·lats són molt amplies. A la Festa de l'Aiguardent podeu tastar diferents tipus d'aiguardents: d'herbes, de mel, de fruites...

L'Esperit de Comte és la marca registrada sota la que es comercialitza l'aiguardent i les pastes típiques de Prat de Comte.

A la botiga de la festa podeu trobar aquests i altres productes. Una caixeta de pastes i una ampolla d'aiguardent són un bon record i un gran obsequi.